De afgelopen maanden zijn er weer bergen werk verzet in het voedselbos. In het ‘productiebos’ waar we een kleine drie jaar geleden gestart zijn, zijn nu ook de eerste productiebomen en struiken geplant. Het gaat onder andere om pijnbomen, steeneiken, duindoorns en olijfwilgen.

Het perceel dat we het ‘educatieve deel’ noemen zul je bijna niet terug herkennen. Op dat deel is veel structuur aangebracht door het grondverzet voor de vijver en de hügels. In dit deel zijn al ruim 600 fruitbomen en struiken aangeplant. En we hebben er een no dig market garden aangelegd, een soort moestuin waarin vooral meerjarige groenten en kruiden een plaats krijgen. De mooie poorten die gebouwd en geplaatst zijn door leerlingen van Bouwmensen en Da Vinci College maken het plaatje mooi af. Verder zijn er wat planten vervangen die door droogte of vraat zijn uitgevallen, maar die aantallen vallen tot op heden gelukkig erg mee. En met steun van het Waterschap realiseren we een eenvoudige oplossing om tijdelijk water te kunnen geven aan het kwetsbaarste plantgoed.


Vanaf 1 januari dit jaar hebben we het perceel dat aan de westelijke kant aan het voedselbos grenst, in gebruik gekregen. Dat perceel is zo’n 4,5 hectare groot. Met veel hulp is het gelukt om alle windsingels rond en in dat perceel aan te planten, een kleine 2 kilometer in totaal met zo’n 2600 bomen!

We vinden het leuk om te melden dat we nu ook samenwerken met jongeren en volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt of behoefte aan wat structuur. Ook de samenwerking met het onderwijs krijgt op meerdere manieren een plaats in het voedselbos. Het is bijzonder om te zien dat zoveel organisaties en mensen zich betrokken voelen!

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *