Voortgang werkzaamheden

In de wintermaanden is er met de hulp van velen veel werk verzet in het voedselbos. Alle windsingels zijn aangeplant. Met hulp van de GIS-specialisten (landmeters) van LSNed zijn daarna de lijnen waar de fruit- en notenbomen komen, netjes uitgezet. Op die plantlijnen zijn daarna wijkers geplant. Dat zijn bomen die het productie plantgoed ondersteunen: meer dan 1000 stuks, Esdoorn, Els, Winterlinde, Berk en Ratelpopulier! De eerste productiebomen zijn geplant (88 Lindes) en heel recent hebben we 19 parasoldennen hun definitieve plek gegeven. Het productieplantgoed wordt in de komende 3 jaar aangeplant, daar gaat dus nog wat tijd overheen.

We vinden het fantastisch om te zien en mee te maken met hoeveel plezier en enthousiasme door iedereen wordt meegewerkt aan het voedselbos. Daar zijn we heel dankbaar voor.

Werkzaamheden mei en juni

In het voorjaar en de zomer is er weinig plant- en onderhoudswerk te verrichten in het voedselbos. De bomen en planten zijn wel hard aan het werk. De jonge bomen en windsingels lopen al goed uit. Als het af en toe regent dan komt het daarmee wel goed. In juni gaat er een volgende grote verandering zichtbaar worden. Dan starten de graafwerkzaamheden voor de aanleg van de grote vijver en krijgt de structuur van het educatieve deel van het voedselbos vorm. En door studenten van Bouwmensen wordt er gewerkt aan twee mooie houten poorten. De planning is dat die poorten nog voor de zomervakantie worden geplaatst. Met Brabant Water en een lokale partij onderzoeken we hoe we – bij grote droogte – in de beginjaren de planten water kunnen geven.

Informatiebijeenkomst 8 september 2022

We zien er naar uit jullie weer te ontmoeten en we willen je graag meer vertellen over de ontwikkeling van het voedselbos. We organiseren daarom op donderdag 8 september om 19:00 uur bij Boer, Winkel van het Land een gezellige en informatieve bijeenkomst. Dus wil je meer weten over voedselbossen in het algemeen, de werkzaamheden voor het volgende plantseizoen en de plannen voor het educatieve deel? Meld je dan zeker aan voor deze bijeenkomst!

Voedselbos Excursie 21 mei 2022

Mocht je daarnaast iemand kennen die ons nog niet kent en kennis wil maken met Voedselbos Vierhoeven dan mag je die wijzen op onze Voedselbos Excursie op zaterdag 21 mei om 10:00. Aanmelden voor de bijeenkomst op 8 september en de excursie kan via info@voedselbosvierhoeven.nl.

Eerste oogst 🙂

We proberen af en toe eens wat, eten uit het voedselbos moeten we immers met elkaar nog leren. Onze eerste oogst: brandnetels! We maakten er pesto van en soep.

We gebruikten dit recept voor de pesto: https://folleauvegan.be/andere/brandnetelpesto/

En dit recept voor de soep:

https://www.okokorecepten.nl/recept/soep/meer-soep/romige- brandnetelsoep

Wat ons betreft best goed gelukt. Heb je zelf recepten met wilde kruiden / voedselbosplanten? Dan vinden we het leuk als je die met ons deelt.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *