Wij ondersteunen de Save Soil beweging. Save Soil organiseert op 29 mei 2022 een wandeling waarmee we aandacht vragen voor het belang van een gezonde bodem. Tijdens de wandeling ben je van harte welkom, alleen, met vrienden of met je kinderen of kleinkinderen.
 
Wereldwijd is 21 maart jl. de Save Soil beweging gestart in samenwerking met de Verenigde Naties  https://www.consciousplanet.org/nl. Het doel is om in 100 dagen 3,5 miljard mensen wereldwijd bewust te maken van de uitdaging waar we voor staan, het hebben van voldoende voedsel op alle continenten in de toekomst. Hierbij is de gezondheid van onze bodem de allergrootste uitdaging. Die neemt namelijk overal ter wereld heel snel af. Ook hier in Zuid Europa en Nederland ervaren we op dit moment al enorme droogte in de bodem, waardoor leven in de bodem sterft en boeren het moeilijker krijgen voldoende voedsel te produceren.

We verzamelen om 9:45 uur op de parkeerplaats bij Lodge Visdonk, Rozenvendreef 2 te Roosendaal en vertrekken om 10:00 uur.
Tijdens een wandeling van ca. 45 minuten door het mooie buitengebied van Roosendaal brengen we een bezoek aan Voedselbos Vierhoeven. Hier is wat te drinken voor iedereen met wat lekkers. Voor de volwassenen is er een korte toelichting door de initiatiefnemers over de ontwikkeling van het voedselbos en de rol die de bodem daarin speelt. Ook zijn er vrijwilligers van Save Soil die meer kunnen vertellen over de wereldwijde beweging, de activiteiten in Nederland en wat jouw bijdrage kan zijn. Voor de kinderen is er ruimte voor creativiteit en spel.

Wandel je gezellig mee? Of kom je om 10:45 uur direct naar Voedselbos Vierhoeven? Schrijf je in door een mailtje te sturen naar savesoilroosendaal@gmail.com. zodat wij voor voldoende drinken kunnen zorgen. Heb je wellicht nog vragen vooraf, ook dan kun je mailen.Het voedeselbos ligt aan de Nispenseweg in Roosendaal, als je vanuit de Turfvaartsestraat komt is het het 1e perceel aan de rechterzijde. 

Tot 29 mei ❣️

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *