Tot de zomervakantie werken wij aan het ontwerp van ons voedselbos. We maken een keuze voor de soorten fruit, noten, paddenstoelen en kruiden die we willen verbouwen en we maken een plan voor de inrichting van het terrein. Dat er veel bomen geplant worden, dat is wel duidelijk, op ons perceel passen zo’n 16.000 bomen en struiken. Belangrijk is natuurlijk dat onze producten straks verkocht worden, dus wie zijn onze klanten? Dat is een belangrijke vraag. Je zal langzaamaan op de percelen wat zien gebeuren. Aan de rand van het perceel zijn al bomen en struiken geplant, die zijn nu nog klein, maar samen vormen zij de windsingel: een haag die de jonge bomen en struiken beschermt tegen wind en plagen. En de grond is in april ingezaaid met haver, bloemen en kruiden die de bodem verbeteren en hopelijk deze zomer al een mooie aanblik geven. In het najaar van 2021 beginnen we met het aanplanten van het grootste deel van de bomen. Het is wel een project waar je geduld voor moet hebben. Na het aanplanten duurt het zo’n 4 jaar voor we wat kunnen oogsten en een volwassen voedselbos is er pas na 15 jaar.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *